De Dag van het Werkpaard

Blaricum is van oorsprong een echt boerendorp. Om die herinnering in ere te houden, wordt de Dag van het Werkpaard georganiseerd. De Dag van het Werkpaard is een terugkerend evenement dat gratis te bezoeken is en waar van alles te beleven is.

Op de akkers aan de Noolseweg in Blaricum herrijst elk jaar een echt boerendorp waar hard wordt gewerkt door de deelnemende teams. Elk deelnemend team bestaat uit een boer, een aantal hulpboeren en een paard met wagen. Tijdens de wedstrijd voeren zij allerlei werkzaamheden uit zoals deze werden gedaan op een boerenbedrijf uit die tijd. De teams ploegen, mesten, zaaien, maaien, dorsen en hooien op ouderwetse wijze. Een deskundige jury beoordeelt de activiteiten op behendigheid en authenticiteit.

Terwijl de teams op het land aan het werk zijn, wordt op het erf het boerenleven uit de eerste helft van de 20ste eeuw uitgebeeld. Rond de 200 vrijwilligers beelden, verkleed in oude boerenkleding, allerlei oude ambachten en activiteiten uit.

De jonge bezoekers krijgen de gelegenheid zelf in actie te komen in de speelstraat, waar zij al dan niet verkleed oude spelletjes uit kunnen proberen. 

 

 

Locatie

In 2023 is de Dag van het Werkpaard op zondag 24 september. 
 
Hopelijk treffen we elkaar die dag weer op de akkers aan de Noolseweg (tegenover huisnummer 13) in Blaricum!

Contact

Heeft u vragen over het programma, of andere zaken? Laat dan een bericht achter via onze contactpagina of neem contact op met de organisatie via twerkpaard@gmail.com.