Hooggeëerd publiek!

Ook de burgemeester mevrouw Barbara de Reijke, heeft de dag van het werkpaard met haar aanwezigheid vereerd. In een prachtige outfit, als burgemeester in de jaren twintig van de vorige eeuw en met ambtsketting, heeft zij gedurende een groot deel van de dag gesproken met heel veel Blaricummers. Voor iedereen had zij een vriendelijk woord en met verschillende aanwezigen is zij op de foto gegaan. Uit haar handen hebben de teamleden bloemen en prijzen uitgereikt gekregen. Natuurlijk de trofee voor het ploegen maar ook voor de overall prijs. Haar aanwezigheid is door de organisatie, alle vrijwilligers en enthousiaste aanwezigen enorm gewaardeerd. 

Verslag Editie 2023

Dit is Blaricum op z’n best! Blaricum – Een strak blauwe hemel, een stralende zon, een glooiende akker, omzoomd door prachtige bloemen, een geweldig programma, tien werkpaarden en zo’n 250 vrijwilligers van nul  tot diep in de tachtig die er stuk voor stuk ontzettend veel zin in hebben. Zie hier de ingrediënten voor een uiterst succesvolle Dag van het Werkpaard op 24 september. De wedstrijd tussen maar liefst acht teams met werkpaarden vormt de kern van deze dag. De teams werken zeven wedstrijdonderdelen af. Hooien speelt deze editie een belangrijke rol. Het hooien op het veld én het vullen van de (prefab!) hooiberg worden apart beoordeeld. “De boeren moeten het hooi netjes in rolletjes leggen en het hooi moet in verband op de wagen komen”, legt jurylid Buwalda uit, “ze laden het hooi in de berg met de grijper. In de berg moeten ze eerst de kantjes maken.” In de praktijk blijkt dat de juryleden alle medewerking verlenen aan de boeren en boerinnen om tot hoge scores te komen. Zowel

Gemist? Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Wat een prachtige dag is het geworden! Dankzij alle bezoekers, vrijwilligers en de organisatie is deze editie van de Dag van het Werkpaard weer een enorm succes geworden. En het schitterende weer deed daar nog eens een schepje bovenop... Voor iedereen die niet aanwezig kon zijn of nog eens met plezier terug wil blikken op deze bijzondere gebeurtenis, de eerste foto's komen al binnen. Deze geven een eerste indruk, maar vele zullen nog volgen. Houd daarom onze site ook de komende weken nog goed in de gaten!

Wedstrijdschema 2023 is bekend!

De dag van het werkpaard komt naderbij en de spanning stijgt! De deelnemers staan in de startblokken om een ouderwetse strijd te leveren… Klik hier om het wedstrijdschema te bekijken zodat je op tijd jouw favoriete deelnemers aan kan moedigen!

Goed nieuws voor alle bierliefhebbers…

Een primeur tijdens deze editie van de Dag van het Werkpaard! Want voor de eerste keer zal op traditionele wijze bier gebrouwen worden. En dat door niemand minder dan Bart Engel, bekend als de brouwer van De Gooische Moordenaar. Dus ben je een echte bierliefhebber en heb je altijd al een willen weten "hoe ze dat vroeger nu eigenlijk deden"? Dan is nu je kans.

Mannen van Blaricum, laat uw baarden staan!

Blaricum – Zondag 24 september worden de akkers aan de Blaricumse omgetoverd tot een authentiek agrarisch dorp aan het begin van de vorige eeuw. Meerdere teams strijden tussen 12.00 en 16.30 uur met hun werkpaarden om de titel team Dag van het Werkpaard. Voor de paarden staan boomslepen, ploegen, activiteiten op het boerenerf (waarvoor nieuwe schuren zijn gebouwd!), hooien inclusief opladen met de grijper in de authentieke hooiberg op het programma. Daarnaast moeten de boeren, boerinnen, meiden en knechten in de weer met de dorsvlegel en is er een verrassingsopdracht waarbij veel creativiteit en handigheid essentieel zijn. Niet alleen de boeren zijn volop aan de slag. De organisatie vraagt Blaricumse mannen vooral ongeschoren naar de Dag van het Werkpaard te komen. Er is een (vrouwelijke!) barbier die de heren weer in fatsoen brengt. Vrouwen en kinderen zijn volop bezig met de kookwas, de bakkers maken in de ouderwetse houtoven de lekkerste broodjes, koekjes en andere heerlijkheden. De smid staat boven hete vuren. In het keukentje wordt allerlei lekkers gekookt,

Dag van het Werkpaard 2022 [inclusief uitslagen]

Dat was het dan, de Dag van het Werkpaard 2022… Het was fantastisch om als vanouds een heus boerendorp op de akkers aan de Noolseweg te zien herrijzen en ‘leven’ gedurende de laatste mooie septemberzondag van 2022. Het was een mooie dag, waarop er genoeg te beleven was voor jong en oud. Klik op dit bericht om een kleine sfeerimpressie te beleven.

Foto’s (voorgaande) edities

In ons album verzamelen wij elk jaar een mooie serie foto's als sfeerimpressie, met dit jaar mooie beelden van: Albert van der Linden Bernard Ligtenberg Esther Kukupessy Liselotte van Arum Lisette de Keijzer Margo Veenboer Marije Stolp Maja Boot Yvonne Mol Daarnaast worden via onze Facebook-pagina mooie foto's gedeeld. Ook heeft Harry van 't Veld de afgelopen jaren mooie foto's gemaakt, zie bijvoorbeeld foto's 2019, foto's 2017 en foto's 2016. De afgelopen jaren hebben we genoten van de foto's die PSpotter Fotografie maakt tijdens de Dag van het Werkpaard, zie bijvoorbeeld de foto's van DvhW 2017.   

Facebook

Wist u dat de Blaricumse Dag van het Werkpaard ook actief is op Facebook? Like onze pagina en u blijft op de hoogte van het laatste nieuws!   (https://www.facebook.com/dagvanhetwerkpaard)

Ga naar de bovenkant